Letak Kecantikan Wanita

Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkanlah kata-kata kebaikan. 

Untuk mendapat mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.

Untuk mendapat bentuk tubuh yang langsing,bagikanlah masakan dengan mereka yang kelaparan. 

Untuk mendapat rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.

Untuk mendapat perilaku tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian.

Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain. Perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibuat kembali,dan diampuni.

Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melaksanakan semuanya itu, ingatlah senantiasa. Jika suatu dikala anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur.

Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Kecantikan perempuan bukan terletak pada pakaian yang dikenakan, bukan pada bentuk tubuh, atau cara ia menyisir rambutnya.

Kecantikan perempuan terdapat pada mata, cara ia memandang dunia. Karena di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta sanggup berkembang.

Kecantikan perempuan bukan pada kehalusan wajah. Tetapi pada kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memperlihatkan perhatian dan cinta ia berikan. Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.

Kecantikan perempuan ada pada perilaku lembutnya, yang terpancar dari keihlasan hati dalam merawat dan menjaga keluarga “Wanita yang manis Adalah Wanita yang sanggup menjaga harga dirinya”